OTVORITEV LEKARNIŠKE PODRUŽNICE POBEGI

OTVORITEV LEKARNIŠKE PODRUŽNICE POBEGI

Spoštovani, v ponedeljek, 6.5.2024, je svoja vrata odprla nova lekarniška enota javnega zavoda Obalne lekarne Koper, Lekarniška podružnica Pobegi.

S podporo in razumevanjem članov sveta zavoda in predstavnikov Mestne občine Koper in Krajevne skupnosti Pobegi – Čežarji smo premagali vse ovire, da smo danes priča novi sodobno opremljeni  enoti za izvajanje lekarniške dejavnosti, ki bo prispevala k lažji in boljši dostopnosti do kakovostnih lekarniških storitev ne le krajanom Pobegov – Čežarji, ampak tudi občanom širšega območja.

Celotna investicija v okvirni vrednosti 700.000 € je bila financirana z lastnimi sredstvi javnega zavoda, to je s kumuliranim presežkom prihodkov nad odhodki, ustvarjenim iz preteklih let poslovanja javnega zavoda Obalne lekarne Koper.

Prostori lekarniške podružnice so opremljeni za strokovno izvajanje  posameznih opravil, ločeni sta izdajni mesti, ločen je prostor za svetovanje, ki bo v nadalje opremljen tudi kot občasen prostor za dojenje, materialka je opremljena z avtomatiziranim robotiziranim sistemom skladiščenja s prinosom zdravil do izdajnega mesta, da bo omogočeno farmacevtskemu strokovnemu kadru več časa za svetovanje, enota ima tudi varno blagajno in v vzpostavitvi je samopostrežni avtomat.

Tako kot vse druge lekarniške enote javnega zavoda Obalne lekarne Koper je tudi Lekarniška podružnica Pobegi umeščena v mrežo Demenci prijaznih točk.

URNIK

  • ponedeljek, torek, sreda, petek OD 8.00 DO 15.30, odmor 12.00 – 12.30
  • četrtek od 12.30 – 19.30, odmor 16.00 – 16.30

Iskrena zahvala vsem sodelujočim in izvajalcem, ki so prispevali k izvedbi projekta izgradnje in opremljanja Lekarniške podružnice Pobegi, vsem, ki poslujejo v objektu Krajevne skupnosti Pobegi – Čežarji za razumevanje in pomoč,  in vsem zaposlenim Obalnih lekarn Koper, ki so in bodo nadaljevali z zavzetim in strokovnim opravljanjem dela.top
X