Splošni pogoji Spletne lekarne Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran – Clone

Splošni pogoji poslovanja spletne lekarne Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran

Splošni pogoji poslovanja spletne lekarne določajo pogoje nakupa in prodaje izdelkov v spletni lekarni www.obalne-lekarne.si, ki je v lasti Obalnih lekarn Koper. Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in splošnimi kodeksi elektronskega poslovanja.

Organizacijska enota Obalnih lekarn Koper, ki izdaja zdravila brez recepta in druge izdelke prek spletnega portala www.obalne-lekarne.si, je LEKARNA PIRAN, Tartinijev trg 4, 6330 Piran – Pirano, tel. (05) 673 01 50. Odgovorna oseba za izdajo zdravil prek medmrežja je Tina Milkovič, mag. farm. – vodja Lekarne Piran.

Lekarna Piran je imetnik dovoljenja za opravljanje lekarniške dejavnosti in preko spletne lekarne zagotavlja kakovostna zdravila brez recepta ter druge izdelke, omogoča njihovo sledljivost in nudi strokovno svetovanje.

Prodajni program

Spletna lekarna Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, omogoča nakup izdelkov galenskega laboratorija, ki so izdelani iz kakovostnih, večinoma naravnih sestavin, po že tradicionalnem postopku, preko spletnega portala Obalnih lekarn Koper www.obalne-lekarne.si. Trenutno ponudbo bomo stalno dopolnjevali, da bi vam omogočili nakup širokega nabora izdelkov tudi preko Spletne lekarne Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran.

Izdelki so razvrščeni glede na področje uporabe in po farmacevtski obliki. Za vse izdelke so pod kratkim opisom izdelka dostopna navodila za uporabo v PDF obliki (Adobe Acrobat Reader). Le-te lahko v miru preberete, se seznanite z vrsto izdelka in si s tem olajšate izbor za nakup.

Za izdajo v Spletni lekarni Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, so zadolženi magistri farmacije in farmacevtski tehniki, s katerimi se lahko v primeru potrebe po dodatnih informacijah o izdelkih ali v primeru nejasnosti posvetujete na poštnem naslovu: spletnalekarna@obalne-lekarne.si ali jim zastavite vprašanje kar preko spletnega obrazca v rubriki »Nasveti farmacevta«.

V primeru zahtevnejših vprašanj se raje obrnite na farmacevta v vam najbližji lekarniški enoti Obalnih lekarn Koper.

Naročilo

Izdelke iz Spletne lekarne Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, je mogoče naročiti samo za območje Republike Slovenije. Naročeni izdelki se obračunajo po cenah, ki so objavljene na portalu Spletna lekarna Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, v trenutku oddaje naročila.

Zdravila, ki se izdajajo brez recepta in katerih izdajo je možno naročati le v manjših količinah v skladu s prvim odstavkom 60. člena Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini, je v opisu navedena najvišja količina, ki jo je možno naročiti s posameznim naročilom. Obalne lekarne Koper si pridržujejo pravico do zavnitve naročila v primeru, da kupec poskusi zaobiti omejitev z oddajo večjega števila naročil v krajšem časovnem obdobju.

Postopek nakupa

 1. Izdelke lahko izbirate po področjih uporabe ali po farmacevtskih oblikah ali preprosto s pomočjo iskalnika.
 2. Želene izdelke dodajte v košarico izdelkov s pritiskom na polje: DODAJ V KOŠARICO. Število in vrsta izdelkov, ki ste jih dodali, je prikazano na zgornji desni strani KOŠARICA IZDELKOV.
 3. Po zadnjem dodanem izdelku kliknite v prikazu KOŠARICA IZDELKOV: PREGLED IN NAROČILO.
 4. V tem koraku lahko naročilo pregledate in po potrebi odstranite ali povečate količino dodanih izdelkov. Ko naročilo vsebuje želene izdelke, kliknete ODDAJ NAROČILO.
 5. V polja vnesite vaše podatke in izberite način plačila in dostave tako, da označite krogec pred ponujenimi izbirami.
 6. S pritiskom na pregled se vam odpre končno naročilo. Pred potrditvijo nakupa mora uporabnik še enkrat pregledati »Splošne pogoje poslovanja spletne lekarne« in označiti, da se z njimi strinja.
 7. Pred pritiskom na gumb ZAKLJUČI še enkrat preglejte celotno vsebino naročila in po potrebi naročilo spremenite.
 8. Takoj po prejemu naročila dobite na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vnašanju podatkov za dostavo, potrdilo o sprejemu naročila.

Naročilo postane veljavno, ko kupec prejme obvestilo o potrjenem statusu naročila na elektronski naslov. Če izdelka ni na zalogi, bomo o tem kupca obvestili najkasneje v roku 24 ur oziroma naslednji delovni dan po oddanem naročilu in po želji kupca naročilo razveljavili.

V spletni lekarni je mogoče naročiti količine izdelkov, ki so običajne za gospodinjstva in z zakonsko omejitvijo izdaje zdravil brez recepta.

Oddano naročilo predstavlja kupoprodajno pogodbo in bo shranjeno v elektronski obliki na strežniku Obalnih lekarn Koper. En izvod naročila v obliki elektronske pošte prejme naročnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob izpolnitvi podatkov za dostavo.

Skupaj z naročenimi izdelki pošljejo Obalne lekarne Koper kupcu en izvod računa. Na željo kupca lahko le-ta prejme dodatni izvod naročila in/ali računa, pri čemer se mu zaračunajo stroški kopiranja in pošiljanja.

Podatki o naročilu

Dostavljenim izdelkom bomo priložili dokument z naslednjimi podatki:

 • Prodajalec: Obalne lekarne Koper, Lekarna Piran, Tartinijev trg 4, 6330 Piran – Pirano, tel. 05/673-01-50, spletnalekarna@obalne-lekarne.si
 • ceno izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
 • naslov kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave.

Ugovore, pripombe, zahtevke in izjave lahko pošljete na zgornji naslov ali na Obalne lekarne Koper, Kidričeva ulica 2, 6000 Koper – Capodistria ali na elektronski naslov spletnalekarna@obalne-lekarne.si.

Cene v spletni lekarni

Cene izdelkov v Spletni lekarni Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, veljajo v trenutku oddaje naročila in ob predvidenih načinih in pogojih plačila. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Cene iz spletne lekarne veljajo izključno za spletno prodajo in so enake cenam v Lekarni Piran. Akcije in akcijske cene veljajo izključno za spletno prodajo in ne veljajo za lekarniške enote Obalnih lekarn Koper. Določeni izdelki pa so znižani tako v spletni lekarni kot v lekarniških enotah Obalnih lekarn Koper.

Kljub sprotnemu ažuriranju podatkov v spletni lekarni, je mogoče, da je podatek o ceni napačen ali da se cena med obdelavo naročila spremeni. Če se cena med obdelavo naročila spremeni, bomo kupca o tem obvestili v 24 urah od prejema naročila na njegov elektronski naslov, kupcu pa bomo omogočili odstop od nakupa in mu ponudili rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Način plačila

Plačilo po povzetju

Če želite naročene izdelke plačati ob prevzemu, izberete plačilo po povzetju. Plačilo po povzetju je mogoče le z gotovino.

Plačilo po predračunu

Plačilo z bančnim nakazilom na TRR Obalnih lekarn Koper.

Reklamacije in vračila naročenih izdelkov

Po 43. č členu Zakona o varstvu potrošnikov so izdelki, ki se prodajajo v spletni lekarni take narave, da jih ni mogoče vrniti ali zamenjati.

To določilo se ne uporablja v primerih napake ali dostave napačnih izdelkov. Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih, kupec napako sporoči v Lekarno Piran po telefonu ali elektronski pošti in v Lekarni Piran bomo uredili prevzem in nadomestilo izdelkov z ustreznimi, na stroške lekarne. Vrnjeni izdelki morajo biti brezhibni, v neodprti originalni ovojnini (embalaži), nerabljeni in z vsemi morebitnimi dodatki.

Če izdelki ne ustrezajo specifikacijam izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti Lekarno Piran po telefonu ali elektronski pošti, v osmih dneh od datuma prejema izdelka.

Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti, mora kupec obvestiti Lekarno Piran o napaki po telefonu ali elektronski pošti v roku osmih dni od dneva, ko je napako odkril. V Lekarni Piran ne odgovarjajo za napake, ki se pokažejo po šestih mesecih od prevzema izdelka.

Kupec mora v primeru napak le to podrobneje opisati in omogočiti Obalnim lekarnam Koper – Lekarni Piran, da izdelek pregleda.

Kupec ima v primeru napak, o katerih je pravočasno in pravilno obvestil Lekarno Piran, pravico v 45 dneh od obvestila o napaki zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenja izdelek z napako z brezhibnim ali vrne plačani znesek.

Dostava

Izdelke, naročene v Spletni lekarni Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, dostavlja Pošta Slovenije.

Naročene izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti oziroma naslednji delovni dan od dneva naročila. Naročenih izdelkov ne pošiljamo med 15 uro popoldan in 8 uro zjutraj, ob sobotah, nedeljah in med prazniki.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni po navadni ali hitri pošti, odvisno od izbire kupca oziroma vrste izdelka, v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

Redna pošta: če naročite do 15.00 ure, bodo izdelki dostavljeni že naslednji dan. V kolikor dostava v 24 urah ne bo možna, vas bomo o tem obvestili.

Hitra pošta: naročila oddana do 9.30 ure bodo po hitri pošti dostavljena še isti dan.

Dostava za naročene izdelke se izvrši na naslov za dostavo. Če ni nikogar ob dostavi na navedenem naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Obalne lekarne Koper niso odgovorne za prekoračitev roka dostave pogodbenega izvajalca, Pošte Slovenije v skladu z njihovimi pogoji poslovanja. Stroški dostave se obračunajo po ceniku.

Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Takšen paket je potrebno osebno dostaviti na najbližjo pošto v enakem stanju kot ob prevzemu, poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Stroški dostave

Cenik dostave

Redna dostava: 6,07 EUR

Hitra dostava: 13,33 EUR

Varnost

Pri nakupu v Spletni lekarni Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, je obvezen vnos podatkov o kupcu in kontaktnih podatkov ter podatkov za dostavo.

Uporabnik z vpisom osebnih podatkov dovoljuje, da Obalne lekarne Koper kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter določili evropske uredbe na področju varstva osebnih podatkov (GDPR). Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Obalnih lekarnah Koper je dosegljiva na elektronski naslov: info@obalne-lekarne.si.

Uporabnik vseh osebnih podatkov spletne lekarne www.obalne-lekarne.si so Obalne lekarne Koper, Lekarna Piran. Pridobljeni osebni podatki in podatki o nakupu so obravnavani kot poslovna skrivnost in v skladu s Kodeksom lekarniške deontologije ter so zaščiteni pred razkritjem in se ne posredujejo tretjim osebam.

Osebni podatki in podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Podatki o nakupih se zbirajo tudi v namene statistične obdelave in pošiljanje oglasnega gradiva ter vabil.

Odgovornosti

Pred uporabo naročenih izdelkov natančno preberite navodila za uporabo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte s farmacevtom. Za strokovno svetovanje pokličite na 05/673-01-50 ali pišite na spletni naslov spletnalekarna@obalne-lekarne.si .

Obalne lekarne Koper niso odgovorne za posledice uporabe naročenih zdravil in ostalih izdelkov, ki niso v skladu z navodili za uporabo.

V skladu s Pravilnikom o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini je za enega uporabnika dovoljena izdaja količine zdravila, za katerega ni potreben zdravniški recept in katerega izdaja ni dovoljena na podlagi samopostrežne izbire, največ tri pakiranja zdravila z najmanjšim številom enot oziroma eno pakiranje z večjim številom enot. Na podlagi tega si pridržujemo pravico, da v primeru preseženega števila enot zdravil brez recepta naročeno število enot zmanjša.

V primeru kontraindikacij med naročenimi izdelki si farmacevti, ki skrbijo za izdajo izdelkov, pridržujejo pravico do spremembe naročila oziroma opozorila kupca o teh kontraindikacijah. S tem si prizadevamo delovati v korist uporabnika.

Vsi podatki na spletnih straneh so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in ne nadomestijo posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Vse informacije v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem, boleznijo in zdravili obvezno pridobite od osebnega zdravnika ali farmacevta.

Ostale določbe

Obalne lekarne Koper ne odgovarjajo za motnje v poteku naročila, ki so posledica nepravilnosti v ravnanju uporabnika spletne lekarne ali ponudnikov infrastrukture, ki jo uporablja.

Obalne lekarne Koper si pridržujejo pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja portala Spletna lekarna Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, in o tem obvestijo uporabnike z obvestilom v rubriki objave splošnih pogojev poslovanja spletne lekarne.

Vsebina Spletne lekarne Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, je avtorsko zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah. Vsebin ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja Obalnih lekarn Koper. Vse pravice so pridržane.

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja spletne lekarne www.obalne-lekarne.si.

Uporabnik se obvezuje, da portala Spletne lekarne Obalnih lekarn Koper, Lekarne Piran, ne bo uporabljal v nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene ali na način, ki bi škodil portalu ali Obalnim lekarnam Koper ali drugim uporabnikom portala.

Lekarna deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.


KONTAKTNI PODATKI

Obalne lekarne Koper

Naslov: Kidričeva ulica 2, 6000 Koper – Capodistria

Telefon: 05/611 00 40

Fax: 05/611 00 44

Identifikacijska št. za DDV: SI21706468

Matična številka: 5053781

IBAN: SI56 0125 0603 0274 715 pri UJP Koper

Lekarna Piran

Tartinijev trg 4, 6330 Piran – Pirano

Telefon: 05/673 01 50

Fax: 05/673 01 51

Elektronska pošta: spletnalekarna@obalne-lekarne.si

top
X